Het programma voor 4 juni op het thema 'Dans' heeft zijn definitieve vorm: vooral niet vaak gehoorde, gezongen dansen van grote componisten (o.a. Brahms, Dvořák, Elgar, Schubert, Ravel, Tsjaikovski) maar ook onbekende en oude stukken (o.a. Bennet, Snowdon, Ravenscroft, Leveridge). Zin in ! gaat een mooi feestje worden!
Laatste nieuws: Ons volgende project wordt een kerstconcert in december, waarschijnlijk weer in De Bron. Het programma is nog niet helemaal ingevuld.
Koorleden
Sopraan
Alt
Tenor
Bas
Dirigent
Dirigent Gerard Lange (1954) studeerde zang, piano en koordirectie aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. In de loop der jaren heeft hij een reeks van koren onder zijn hoede gehad, variërend van kamerkoor tot oratoriumkoor, waarbij hij een voorkeur aan de dag legde voor onbekende en weinig of nooit uitgevoerde koormuziek. Hij leidde diverse workshops voor zowel koorzangers als dirigenten, jureerde bij concoursen, en was actief met muziek voor en met verstandelijk gehandicapten. In okt 2018 kreeg hij een koninklijke onderscheiding. Tot 2020 was hij als docent muzikale vorming verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en Sega di Canto dirigeert hij sinds de oprichting in 2008.
Vijf Demo's
Sleep (Eric Whitacre)
Over hill over dale (Ralph Vaughan Williams)
Bogoroditse Djevo (Arvo Pärt)
El Hambo (Jaakko Mäntyjärvi)
Warum? (Johannes Brahms)
Sega di Canto op 11 dec 2022v.l.n.r. achteraan: Elske, Rianne, Inge, Ivonne, Bert, Koos, Piet Hein, Michiel, Eric Jan; vooraan: Irma, Joke, Gineke, Marijke, Roel, Gerard Wie zijn wij? Sega di Canto is een gemengd koor in de Krimpenerwaard,
dat zich sinds 2008 toelegt op klassieke koorwerken. De zangers en zangeressen repeteerden tot 2020 op het riviereiland
De Zaag in Krimpen aan de Lek - vandaar de naam (halfbakken italiaans
voor zingende zaag). Onder leiding van dirigent Gerard Lange vonden een flink aantal mooie concerten plaats met gevarieerd
repertoire, dat meestal de nadruk legt op componisten uit de 20e en 21e eeuw.
Buiten de themaconcerten om is Sega di Canto regelmatig te horen bij passie- en kerstvieringen of regionale festivals.
De grote hal van de voormalige Bolnes scheepsmotorenfabriek op het eiland De Zaag in Krimpen aan de Lek. Lees er [hier] meer over. De geschiedenis van Bolnes, die teruggaat tot halverwege de 19e eeuw, lees je op wikipedia.
Contact mogelijkheden: Facebook
✉ email secretariaat
✉ email webbeheerder
🏠 Repetitie-adres: Rudolf Steiner School Memlingstraat 2 Krimpen a/d IJssel